Σχετικά Με Εμάς

ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αττικής ‘Σωτηρία’.

Παράλληλα συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Ύπνου της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου ‘Σωτηρία’ για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Το ίδιο διάστημα συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Χημειο-Πληροφορικής και το Ινστιτούτο Φυσικοχημείας στο Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας Φυσικών Επιστημών ‘Δημόκριτος’ για την ανάπτυξη δεδομένων ιατρικής πληροφόρησης μέσω του διαδικτύου.

Μετά το τέλος της ειδικότητας εξειδικεύτηκε στην Εντατική Ιατρική Θεραπεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου ‘Ευαγγελισμός’.

Στην συνέχεια εργάσθηκε σε έμμισθη θέση επιμελητή ως Πνευμονολόγος και Εντατικολόγος στο Παρίσι, στο Centre Chirurgical Marie Lannelongue, που ασχολείται με όλες τις παθήσεις πνευμόνων και θώρακα και είναι κέντρο αναφοράς στην Ευρώπη για τον χειρουργήσιμο καρκίνο πνεύμονα, για μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων, για πνευμονική υπέρταση, για επεμβατική βρογχοσκόπηση, για χειρουργικές παθήσεις αγγείων όπως χρονίας θρομβοεμβολικής νόσου.

Είναι μέλος του conseill de l’ ordre des Madecins.

Our Office

Τώρα διαθέτει ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και στην Εύβοια. Συνεργάζεται με τα ιδιωτικά κέντρα ‘Ιασώ ‘ και ‘Μητέρα’ όπου πραγματοποιεί βρογχοσκόπηση και νοσηλεία ασθενών. Ασχολείται με όλο το φάσμα των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος. Αυτό όμως που την διακρίνει είναι η αγάπη της για το αντικείμενό της και η αγάπη και αφοσίωσή της για τον ασθενή.

Πιστεύει ότι η αγάπη και η αίσθηση ευθύνης για τον ασθενή είναι η κινητήρια δύναμη που θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την βελτίωση δηλαδή και ίαση του ασθενούς και την καλή ποιότητα ζωής του. Ο ασθενής έχει δικαίωμα να μάθει για την νόσο του ώστε να μην την φοβάται και είναι στην διάθεσή του για την επίλυση των αποριών του. Η σωστή συνεργασία ιατρού και ασθενούς είναι απαραίτητη και απαιτεί την κατάθεση της ψυχής του γιατρού.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την μελέτη του ελληνικού πολιτισμού και με την τέχνη. Θεωρεί ότι η ισορροπημένη ενασχόληση του πνεύματος δίνει αρμονία που είναι απαραίτητη για την ψυχική υγεία. Και φυσικά η σωματική υγεία απαιτεί δυνατούς πνεύμονες και υγιές αναπνευστικό σύστημα. Η ψυχική και σωματική υγεία εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα ζωής.

Προϋπηρεσία

ΙΑΣΩ, Γενική Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo

Μιχαήλ Βασιλική

Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος

Team Image

Βίκυ Μιχαήλ Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος

Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αττικής ‘Σωτηρία’.

Top